?מה קורה לך כשאתה בחרדה

מה קורה לך כשאתה בחרדה? מה מומלץ לטיפול בחרדה?
חשוב להבין איך נבנית מעגל של חרדה. בהתאם לכך השלב הראשון של טיפול בחרדה הוא פסיכו-חינוכי.
אנשים שמתמודדים עם הפרעות חרדה נוטים למקד את תשומת הלב והקשב שלהם לסיכונים שהם מעריכים שיש. פעמים רבות הם יתייחסו לתופעות רגילות כאל סיכונים או כעדות לבעיה.
לדוגמה מטופל עם חרדה חברתית, שמדבר ליד אנשים אחרים בפגישת עבודה, נוטה לשים לב ולהתייחס דווקא לאדם שנראה לדעתו לא מעוניין במה שהוא אומר, תוך כדי שהוא מתעלם ולא רואה את שאר הסובבים שכן מקשיבים לו בקשב רב.
באופן זה המטופל למעשה מחזק את התפיסה המוטעית שלו שאנשים לא מעוניינים לשמוע אותו, או שהסביבה רואה שהוא בחרדה. כמו כן, הוא מתעלם מאותם אנשים שכן מקשיבים לו ובכך הוא מפספס הזדמנות לחזק תפיסה בריאה ומאוזנת יותר ביחס ליכולת שלו בסיטואציות חברתיות.
ככלל לאנשים שסובלים מחרדה יש נטייה להתמקד בביצוע של עצמם ובאופן שבו הם חושבים שהסביבה תופסת אותם. מיקוד הקשב פנימה גורם להם גם כן לזהות כל תסמין פיזיולוגי של חרדה. למשל דפיקות לב מואצות, נשימה מהירה, הזעה וכדומה. בהתאמה הנטייה שלהם לתת פירוש קטטסטרופלי לאותם תחושות פיזיולוגיות. לדוגמה "כולם רואים שאני מסמיק עכשיו" או "כולם רואים שאני רועד, והם בטח חושבים שאני אדם חרדתי וחלש". פירוש קטטסטרופלי נוסף יכול להיות "לא יקבלו אותי לעבודה אם יזהה שאני לחוץ והקול שלי רועד בראיון עבודה". זהו מיקוד קשב שלילי.
לקריאה השלב הבא של טיפול בחרדה המשך