זעם כבישים- כלים להתמודדות עם כעס בנהיגה
מה זה זעם כבישים (Road Rage)?
זעם כבישים (Road Rage) הינה תופעה מוכרת מסוכנת. תופעה זו הופיעה כבר מעת המצאת המכונית הראשונה בשנת 1886. לא המצאנו את העצבים בכביש.
זעם כבישים מוגדר כהתנהגות לא אדפטיבית בכביש שנובע מתוך כעס כלפי נהג אחר. בדרך כלל רגשות הכעס והזעם מגיעים לאחר טריגר שקשורה לנהיגה של נהג אחר. כעס זה עשוי להיות מסוכן במיוחד היות והוא קורה בתוך סיטואציה של נהיגה שגם ככה עשויה להיות מסוכנת לכשעצמה.
למעשה המחקר מראה לנו שרוב התאונות בכבישים קשורות בהתנהגות הנהגים ולא בגלל תקלות טכניות. זעם כבישים מהווה פקטור בחלק לא מבוטל מהתאונות בכבישים.

האם אני סובל מזעם כבישים? מה, ככה אני נראה?
המחקר מראה שרוב האנשים שסובלים מכעס בכבישים סבורים שאין להם בעיה עם כעס והבעיה היא בכלל עם שאר הנהגים בכביש. בשפה מקצועית אנו קוראים לזה תובנה נמוכה. ידוע שככל שהתובנה ביחס לבעיה היא נמוכה יותר כך יותר קשה לטפל.
כיצד נראית זעם כבישים?
בין היתר זעם כבישים עשוי לבוא לידי ביטוי בהתנהגויות הבאות:
- צעקות וקללות כלפי נהגים אחרים,
- עצירת הרכב ויציאה ממנו על מנת לפעול באלימות כלפי נהג אחר.
- הוצאת כלי משחית מהרכב על מנת לאיים ו/או לפגוע בנהג אחר.
- זה עשוי גם לכלול פגיעה מכוונת ברכב אחר
- דחיקת נהג אחר לצידי הדרך
- נגיחת כלי רכב אחר
- נהיגה במהירות מופרזת מתוך כעס.
- צפירות לא רגילות
- הבהוב אורות
- אלימות בכבישים.
דוגמאות לאלימות בכבישים מהחדשות

מה מאפיין זעם כבישים?
זעם היא חוויה רגשית שכוללת בתוכה היבט רגשי, מחשבתי, פיזיולוגי והתנהגותי. המכלול של חויית הרגש עשוי להיות מופנה פנימה של האדם כלפי עצמו או כלפי האחר. העוצמות של הזעם משתנות מעוצמה קלה עד עוצמה גבוהה יותר.
כעס בנהיגה הוא תחושת כעס שמופיע בזמן נהיגה ושקשורה לטריגר שקשורה לנהיגה. לעתים כעס בכביש עשוי להביא לידי התנהגות אלימה בכביש. הזעם בנהיגה יש בו היבטים שדומים למופע הרגיל של כעס אך גם עם מאפיינים ייחודיים. אחד מהמאפיינים הייחודיים של עצבים בכביש הוא בעוצמות הגבוהות שלו. זעם בכבישים כמעט תמיד כולל ביטוי התנהגותי.

מה גורם לך להתעצבן בכביש? 4 שלבים לכעס בכביש
מה גורם לך להתעצבן בכביש? 4 שלבים לכעס בכביש
כעס בכביש כולל בתוכו מספר שלבים. אמנם בזמן הנהיגה זה קורה מאוד מהר וקשה לראות את כל השלבים משום שזה קורה באופן מהר מאוד.
1. סיטואציה מעוררת
הכעס בכביש מתעורר בדרך כלל בהקשר של סיטואציה של נהיגה. כגון, עקיפה מסוכנת, נהיגה מסוכנת של נהג אחר, נהיגה מהירה מדי או איטית מדי. נהג שנדחף פנימה ולא מחכה בתור. נהג ש"גונב" מקום חניה של נהג אחר.
בדרך הסיטואציה כוללת בתוכה היבט סביבתי מסוים, כגון מזג אויר קשה של חום קיצוני, נהיגה תחת לחץ זמן גדול של פגישה, לחץ וסטרס בבית ובעבודה. כמו כן אזורים פקוקים במיוחד גם עשויים להגביר את הכעס.
2. מיקוד קשב
מחקרים שונים מצביעים על כך שנהגים שסובלים מזעם כבישים יש להם נטייה להתרכז ולהתמקד באלמנטים מעוררי כעס בנהיגה. זה בניגוד לנהג שלא סובל מכעס בנהיגה אשר מתמקד באלמנטים אחרים בנהיגה. בדרך כלל יש נטייה לנהג זועם לשים לב ולהתמקד דווקא בחלקים מכעיסים בנהיגה של אחרים. מדובר בנהגים שבזמן הנהיגה עומדים על המשמר ומחפשים התנהגויות מכעיסות של אחרים. יש מי שהגדיר זאת כ-"ציפייה עוינת". נהג כזה עומד על המזמר ומחפש מי מהנהגים האחרים על הכביש נוהג באופן מכעיס. מאוד קל למצוא נהגים כאלה.
3. פרשנות
לא הסיטואציה (העקיפה המסוכנת בכביש וכדומה) גורמת לזעם, אלא האופן שבו מפרשים אותו. כולנו כל הזמן מפרשים את נסיבות החיים שלנו, את מה שקורה לנו ואת ההתנהגות של אנשים בסביבתנו. כך למשל נהג שממהר לעבודה או לפגישה חשובה, ואז פתאום חותך אותו רכב אחר ומעכב אותו. במידה והנהג יפרש זאת כאקט שנעשה על מנת לעכב אותו בדרך לפגישה ו/או כפגיעה במטרה שלו להגיע לפגישה בזמן הוא עשוי להתחיל להרגיש כעס כלפיו. הפרשנות שניתנת היא "הרכב שחתך אותי בכביש פוגע במטרה שלי להגיע בזמן". "עכשיו אני אאחר בגללו".
לעומת זאת עם הפירוש ביחס לנהג השני תהיה פחות שלילית, כגון "הוא ממהר להגיע לבית החולים ולכן נוסע ככה". כך הכעס יפחת בהתאמה.
בנוסף נמצא כי נהגים עצבניים, נוטים לפרש נהיגה לא מנומסת של נהגים אחרים כאל פגיעה מכוונת כלפיהם.
4. תגובה פיזיולוגית והתנהגותית
מחקרים שבוצעו על אנשים שסובלים מכעס בכבישים מצביעים על עוררות פיזיולוגית בזמן הנהיגה. הכעס מלווה לרוב בדופק מהיר וזרמים בידיים. חוקרים מצאו כי ההתנהגות של זעם כבישים עשויה להתבטא באופן מילולי (קללות, צעקות), באופן פיזי (יציאה מהרכב, מכות ומריבה פיזית) וכן בהתנהגות שקשורה לרכב (צפירות, נהיגה מסוכנת, נגיחת רכב אחר וכדומה).

כלים להתמודדות עם זעם כבישים
הבנייה מחדש
בשיטה הזאת אנו משתמשים כדי למצוא הסבר ופירוש חלופי לנהיגה של הנהג השני. כך למשל במקום לחשוב שהוא חתך אותי כי לא אכפת לו ממני וכי הוא רוצה לפגוע בי, נחשוב במקום זאת, הנהג השני בוודאי ממהר לבית החולים או לפגישה של פיקח נפש.
בחירה לנצל יותר טוב את הזמן
אם אני כבר מאחר לפגישה בגללו, לפחות אנצל את הזמן על מנת לעשות משוה מועיל. אתקשר לחבר, אקשיב למוזיקה.
ויסות רגשי
במידה ורגשות הכעס עוצמתיים במיוחד, נחוץ להשתמש בכלים של ויסות רגשי. כגון לקחת נשימות עמוקות, לעשות הרפיה, מיינדפולניס,
לא לשחרר קיטור
בניגוד לתפיסה הרווחת שחרור קיטור ע"י קללות וצעקות לא מפחיתה כעסים אדרבא לטווח הארוך זה משמר את התגובה הכעסנית. זו גישה בלתי מסתגלת ולכן נוותר עליה.
הסחת הדעת
עם עוצמת הכעס גבוהה, אפשר להסיח לכמה רגעים את הדעת ע"י הכנסה של גירוי אחר (טלפון, מוזיקה).
אל תנסה לחנך נהגים אחרים
בנסיעה בכביש המטרה שלך הוא להגיע ממקום אחד למקום השני בשלום. אין זה באחריותך או ביכולותך לחנך נהגים אחרים. את זה תשאיר לגורמי אכיפת החוק. אל תתפה להתחיל ולנסות "לחנך" נהג אחר שנהג לידך באופן מסוכן או לא מתחשב. זה לא יעזור ורק יסלים את המצב.